Иран поиска Интерпол да издаде червена бюлетина за Доналд Тръмп и 47

...
Иран поиска Интерпол да издаде червена бюлетина за Доналд Тръмп и 47
Коментари Харесай

Шах. Иран иска Тръмп да бъде задържан

Иран поиска Интерпол да издаде " алена бюлетина " за Доналд Тръмп и 47 други длъжностни лица за тяхната роля в убийството на Касем Солеймани предишния януари, съобщи представителят на правосъдната власт Голам Хосейн Есмайли, представен от РТ.

" Искането за издаване на " алена бюлетина " за 48 души, забъркани в убийството на страдалец Солеймани, в това число президента на Съединени американски щати, както и командири и чиновници в Пентагона и сили в района, беше предадено на Интерпол ", сподели Есмайли на конференция в Техеран във вторник.

Според Международната организация, нейната  " алена бюлетина " е " искане до органите на реда по целия свят да намерят и краткотрайно да арестуват лице в очакване на екстрадиция, предаване или сходно правосъдно произвеждане ". Интерпол отбелязва, че това не е заповед за арест.

Във вторник по въпроса приказва и иранският министър на разузнаването Махмуд Алави, който съобщи, че Иран е подготвил 1000 страници документи, за да сезира Международния углавен съд, с цел да потвърди, че против военачалник Солеймани е използван държавен тероризъм.

Той също по този начин даде обещание " съществено възмездие в подобаващото време ".

Висши ирански чиновници, в това число президентът Хасан Рохани, неведнъж са обещавали да отмъстят за убийството на военачалник Солеймани.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР